انواع رنگ چرم

معرفی انواع رنگ چرم
بر خلاف زمان‌های گذشته که چرم به عنوان یک ماده‌ی اولیه با ارزش با رنگبندی‌های محدود شناخته میشد، امروزه با تولید رنگ‌های متنوع برای چرم شرایطی ایجاد شده است که میتوان به محصولات چرمی در بازار دست پیدا کرد که رنگ چرم آنها متناسب با هر سلیقه‌ای است. از این رو علاقه مندان به چرم در مقایسه با چندین سال اخیر افزایش یافته است.باید خاطر نشان کرد با پیشرفت تکنولوژی کمتر چرمی را میتوانید پیدا کنید که از مرحله رنگرزی عبور نکرده باشد.

آنچه در این مقاله می خوانید :

بسیاری بر این باورند که رنگرزی برای چرم طبیعی علاوه بر آنکه زیبایی دوچندانی به چرم میبخشد، موجب ماندگاری و طول عمر بیشتر آن نیز خواهد شد. البته لازم به ذکر است نوع چرم و شیوه دباغی چرم تاثیر بسزایی در نفوذ و تثبیت رنگ در چرم دارد. ما در این مقاله قصد داریم تا مطالبی را در خصوص انواع رنگ چرم طبیعی و مصنوعی در اختیارتان قرار دهیم و به بررسی روش‌های رنگرزی چرم طبیعی بپردازیم. پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید.

رنگ چرم چیست؟

همانطور که میدانید چرم از پوست حیوانات مختلفی همچون گوسفند، بز و غیره است که با پشت سر گذاشتن مراحل و عملیات‌های فیزیکی مخصوصی به دست می‌آید و در خرید چرم طبیعی تاثیری فوق العاده دارد. از طرف دیگر رنگ چرم را میتوان برای جلوه بخشیدن و جذابیت بیشتر چرم به کار گرفت که پرطرفدارترین رنگ‌های چرم رنگ‌هایی همچون خاکستری، برنزی، قهوه‌ای، مشکی و کرم را شامل میشوند. اما با گسترش طیف رنگی چرم و حضور انواع رنگ‌‌های طبیعی و مصنوعی توانسته عنوان پرکاربردترین و پرطرفدارترین ماده اولیه را از آن خود کند که در زمینه‌های بسیاری مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع رنگ چرم طبیعی و مصنوعی

از مهمترین مراحل ساخت چرم میتوان به مرحله‌ی رنگرزی اشاره نمود. امروزه رنگ‌های متنوعی به صورت طبیعی و مصنوعی وجود دارند که میتوان از آنها در رنگرزی چرم استفاده نمود که در ادامه به معرفی انواع رنگ چرم طبیعی و مصنوعی خواهیم پرداخت.

رنگ طبیعی

از زمان‌های گذشته تا به امروز رنگ‌ کردن چرم با مواد طبیعی بیشترین کاربرد را دارند. گفتنی است برای به دست آوردن رنگ‌های طبیعی از عصاره گیاهان مختلف، میوه‌ها و ادویه جات و غیره استفاده میشود که در طبیعت به راحتی یافت میشود. پس از تهیه‌ی آن میتوان در مرحله رنگرزی به منظور رنگ‌ کردن چرم از آنها استفاده کرد.

رنگ مصنوعی

رنگ‌های اسیدی، کاتیونی، راکتیو و مستقیم را میتوان به عنوان رنگ چرم مصنوعی معرفی نمود که هر کدام از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند. لازم به ذکر است رنگ‌های اسیدی رایج‌ترین نوع رنگ چرم میباشند که ماندگاری پایینتری دارند. زیبایی و شفافیت چرم با رنگ‌های کاتیونی امکان پذیر است. رنگ‌های راکتیو به دلیل واکنش‌های مختلف ممکن است جذب رنگ آن در مراحل پایانی شستشو انجام نشود. در خصوص رنگ‌های مستقیم میتوان گفت که این نوع رنگ‌ها به صورت مستقیم جذب چرم میشوند.

روش های رنگرزی چرم طبیعی

روش‌های رنگرزی چرم طبیعی

همانطور که در بخش‌های ابتدایی گفته شد، برای دوام و ماندگاری رنگ و الیاف چرم، رنگرزی بهترین گزینه است که با توجه به نوع دباغی میتوان نوع رنگ چرم را مشخص نمود. باید خاطر نشان کرد روش‌های مختلفی برای رنگرزی چرم طبیعی وجود دارد که به واسطه‌ی هر یک میتوان رنگ کردن چرم را انجام داد. از رایج‌ترین روش‌های رنگرزی چرم طبیعی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• رنگرزی در ماشین بالابان یا روش حمامی
رنگرزی در ماشین بالابان را میتوان به عنوان یک روش کامل برای رنگ کردن چرم معرفی نمود که به صورت عمیق و اساسی رنگ به داخل چرم نفود خواهد کرد.
• رنگرزی در سینی
برای رنگ نمودن چرم‌هایی در ابعاد کوچک روش رنگرزی در سینی بیشتری کاربرد را دارد.
• رنگرزی با پیسوله
از دیگر روش‌های رنگرزی چرم طبیعی میتوان به رنگرزی با پیسوله اشاره نمود. در این روش عملیات رنگ کردن چرم به نحوی است که رنگ با اسپری کردن بر روی سطح چرم نفوذ میکند.
• رنگرزی با برس
برای رنگ نمودن بخشی از چرمی که رنگرزی شده است میتوان از روش رنگرزی با برس بهره گرفت. البته لازم به ذکر است در این روش احتمال آن که چندین بار مرحله برس زن تکرار شود وجود دارد.

پرفروش‌ترین رنگ چرم چه رنگی است؟

پس از آن که با مرسوم‌ترین روش‌های رنگرزی چرم طبیعی آشنا شدید میخواهیم در این بخش به پر فروش‌ترین رنگ‌ چرم اشاره کنیم. چرم روشن به دلیل شکل ظاهری جذاب، کیفیت و مرغوبیت بالایی که دارد و هم چنین برخورداری از طیف رنگی متنوع توانسته عنوان پرفروش‌ترین رنگ چرم را از آن خود کند. این نوع چرم در دسته چرم طبیعی قرار دارد که برای تولید محصولات چرمی همچون کیف، کفش، پوشاک و مبلمان مورد استفاده قرار میگیرد.

چه رنگ‌هایی برای چرم بهترین هستند؟

شاید برایتان سوال شده باشد که بهترین رنگ‌ برای چرم شامل چه رنگ‌هایی است؟ برای پاسخ به این سوال میتوان گفت که با در نظر گرفتن نوع محصول مورد نظر بهترین رنگ چرم مشخص میشود. به طور کلی رنگ‌های تیره همچون مشکی و قهوه‌ای به دلیل آن که بر خلاف رنگ‌های روشن ساییدگی را به وضوح نشان نمیدهند از دوام و ماندگاری بالاتری برخوردارند. این در حالی است که از زمان‌های گذشته تا به امروز رنگ‌های طبیعی مانند مشکی و قهوه‌ای در بازار چرم به عنوان بهترین رنگ‌های چرم شناخته میشوند. از بهترین‌های رنگ‌های چرم میتوان به رنگ‌های دیگری مانند شاه بلوطی، گردویی، قهوه‌ای تیره، سفید، کرم، شتری، قرمز، شرابی، خاکستری، زغال سنگی، آبی، زرد و سبز اشاره نمود.

چه رنگ‌هایی برای چرم بهترین هستند؟

در صنایع چرم سازی چه رنگ‌هایی کاربردی است؟

اگر بخواهیم کاربردی ترین رنگ‌های چرم را در صنایع چرم سازی نام ببریم میتوانیم به رنگ‌هایی مانند مشکی آنیلین که در دسته رنگ‌های اکسید شده قرار دارند و هم چنین رنگ‌های گیاهی که برای دست یابی به آنها میتوان از انواع گیاهان مختلف در طبیعت استفاده کرد، اشاره کنیم. از طرفی رنگ‌های کانی و رنگ‌های مصنوعی که شامل رنگ‌های مستقیم، راکتیو، اسیدی و کمپلکس میباشند را میتوان در لیست کاربردی ترین رنگ‌های چرم قرار داد.

نتیجه گیری

به طور کلی انواع مختلفی از چرم وجود دارد که به دلیل برخورداری از طیف وسیع رنگی توانسته به نسبت گذشته طرفداران بسیاری را به خود جذب کند. از این رو در مرحله رنگرزی میتوان از انواع رنگ‌های چرم که به صورت طبیعی و مصنوعی به دست می‌آید، به کار گرفت و محصولات چرمی با ظاهری جذاب تولید و روانه بازار کرد. وجود روش‌های رنگرزی چرم طبیعی این امکان را فراهم میکند تا بتوان از طریق روش‌های مختلفی، رنگ کردن چرم را انجام داد. ما در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه مطالبی در خصوص انواع رنگ چرم و بررسی روش‌های رنگرزی چرم طبیعی به شما در این امر یاری کنیم. امیدواریم برایتان مفید واقع شود.

فروشگا چرم تابناک چرم عرضه کننده انواع رنگ های چرم طبیعی گاوی و بزی اصل تبریز میباشد و آماده ارائه به صورت کلی و جزئی به همه فروشگاه داران محصولات چرمی است.

اشتراک گذاری در :

مقالات مرتبط

تفاوت چرم کیفی و کفشی در چیست؟

سالهاست که چرم طبیعی به عنوان یک ماده ارزشمند با ویژگی های خاص شناخته میشود. حضور انواع مدلهای شیک و به روز کیف و کفش های چرمی در بازار نشان از آن است که چرم طبیعی هرگز از مد نمی افتد و چه بسا روز به روز به طرفداران آن افزوده میشود. اما در این میان یکی از اساسی ترین سوالاتی که اغلب علاقه مندان به چرم طبیعی با آن روبه رو هستند این است که “تفاوت چرم کیفی و کفشی در چیست؟” برای پاسخ به این سوال نیاز است تا علاوه بر آن که نسبت به چرم کیفی و چرم کفشی شناخت کاملی داشته باشید، تفاوت های این دو چرم را بدانید.

مطالعه بیشتر
ویژگی های هورس چرم

چرم هورس چیست؟

از میان انواع مختلف چرم طبیعی، لقب پرطرفدارترین و محبوب ترین چرم به چرم هورس تعلق دارد. سطحی نرم، پرزدار و مخملی شکل هورس چرم نشان از آن است که این نوع چرم طبیعی با روش پرداخت خاصی تولید میشود. از سوی دیگر اگر پردازش هورس به درستی انجام گیرد این چرم را میتوان به شیوه های مختلفی رنگ آمیزی نمود و طرح ها و الگوهای ویژه و خاصی را بر روی آن نقش بست.با این حال میتوان چرم طبیعی هورس را به عنوان یکی از باارزش ترین انواع چرم طبیعی معرفی نمود.

مطالعه بیشتر
چگونه کفش چرم تبریز را تشخیص دهیم؟

کفش چرم تبریز

کفش چرم تبریز تلفیقی از سبک مدرن و کفش اصیل است به طوری که می توان زیبایی ظاهری و کیفیت بالای آن را عامل اصلی شهرت این محصول چرمی در شهر تبریز دانست. تبریز، پایتخت چرم و کفش ایران، به عنوان بهترین و معروف‌ترین مرکز تولید انواع کفش های‌ چرم اصل زنانه و مردانه شناخته می شود. از طرفی آمارها نشان می دهد که حدود 80 درصد از چرم های دست دوز و محصولات آن در این شهر تولید و به بازار عرضه می شوند. به همین دلیل است که تبریز توانسته بیشترین سهم را در بازار کفش چرم از آن خود کند.

مطالعه بیشتر
عمر چرم طبیعی چند سال است؟

طول عمر چرم طبیعی

زیبایی خیره کننده چرم طبیعی نشان از آن است که این ماده شیک و لوکس در صنعت مد به جایگاه ویژه‌ای دست یافته است به طوری که از آن به عنوان یک متریال پرطرفدار یاد میشود . در کنار زیبایی، گران قیمت بودن آن نسبت به سایر متریال‌ها موجب شده تا به یک ماده لوکس و باارزش تبدیل گردد. اما مهمترین و در عین حال پرتکرارترین سوالی که بسیاری از علاقه مندان به چرم طبیعی با وجود گران قیمت بودن چرم با آن روبه رو هستند این است که طول عمر چرم طبیعی چند سال است؟

مطالعه بیشتر

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.

خرید بهترین و باکیفیت ترین
چرم های طبیعی